menu

Vybrat jazyk

Angličtina Czech holandský francouzský Němec řecký Haitská kreolština Ital norský ruský španělský Urdu

sídlo

rezidence-Malé 300x201

RESIDENCY v Dominikánské republice pod novým imigračním předpisům

"Alert: New k pobytu a imigrační předpisy platné začátek června 1st 2012"

Počátku června 1, 2012, status trvalého pobytu v Dominikánské republice se řídí imigračního zákona č 285 04-and Immigration nařízení č 631-11. Cizí státní příslušníci jsou zakázány zákonem od vstupu Dominikánská republika za účelem pobytu v těchto případech:

1) nakažlivá nemoc ohrožuje veřejné zdraví, s výjimkou, za určitých požadavků, pokud sponzorovaných příbuzní žijící v DR.

2) Duševní choroba nebo tělesným postižením, s určitými výjimkami.

3) odsouzení za trestný čin (drogy, obchodování s lidmi, prostituce, terorismu a dalších závažných trestných činů).

4) Předchozí deportace bez povolení reentry nebo zákazu vstupu do země. Cizí státní příslušníci, kteří hledají pobyt na podzim Dominikánská republika do dvou kategorií: a) ti, kteří mohou požádat ihned o trvalý pobyt; a b) ti, kteří jako první musí požádat nejdříve k dočasnému pobytu.

Následující žadatelé mohou okamžitě žádat o status stálého pobytu, aniž by museli předem získat dočasný status pobytu:

1) Investoři alespoň 200,000 USD v místních firmách (včetně svobodných pásmech a státních zakázek), nebo v místních finančních nástrojů.

2) Důchodci s měsíční penze minimálně 1,500 USD (plus 250 USD za závislé).

3) Žadatelé s měsíčním příjmem nejméně 2,000 USD po dobu pěti let nebo více (CA Rentistas).

4) Žadatelé vztahující se k dominikánů nebo cizinců s trvalým pobytem v DR (manželé a děti).

Proces aplikace je v podstatě stejná pro dočasné a trvalého pobytu, s výjimkou některých dalších dokladů požadovaných za trvalému pobytu aplikacích. Prvním krokem je požádat o pobytu vízum na konzulátu Dominikánské nejblíže místa bydliště žadatele. Je již možné žádat o pobytu přímo z Dominikánské republiky, jak byl obvykle předtím. Požadavky na žádosti o udělení víza jsou následující:

1) Obrázky žadatele
2) Originální cestovní pas platný po dobu nejméně jednoho pobytu 60 dnů v DR.
3) Dokumenty, které opodstatňují udělení víza. Například smlouva o dílo se společností dominikánského.
4) Lékařské potvrzení od zdravotních úřadů v zemi bydliště žadatele.
5) rejstříku trestů potvrzení od orgánů v zemi bydliště žadatele.
6) Fotokopie o občanský průkaz žadatele, a pokud žadatel bydlí ve třetí zemi, fotokopie jeho / jejího pobytu karty ve třetí zemi.
7) rodný list. Pokud se v jiném než španělský jazyk, musí být certifikát přeložen právní překladatele a ověřen na konzulátu. Oba originál a překlad do španělštiny musí být podána spolu s aplikací.
8) Oddací list, v případě potřeby. Pokud se v cizím jazyce. Stejné požadavky na rodných listů platí.
9) záruční list podepsaný Dominikánské nebo s trvalým pobytem v DR.
10) doklady týkající se platební schopnosti žadatele.

Zahraniční dokumenty musí být apostilled nebo legalizovány v Dominikánské konzulátu v závislosti na jurisdikci. Dokumenty v jiném jazyce než ve španělštině, musí být přeložen na konzulát.

Zákon č 285 04, požaduje, aby žadatelé k pobytu musí získat místní pojištění, které kryje zdravotní a nákladů na repatriaci. Tento požadavek však byl dočasně upustit od imigračního oddělení. Rezidenční aplikace mohou zahrnovat rodinní příslušníci takové jako manžela a děti, za předpokladu, že řádná dokumentace je připojen (rodný list, oddací list, pasy, fotografie, atd).

Čistý trestní rejstřík certifikáty jsou požadovány pouze rodinným příslušníkům zákonného věku.

Pobyt víza je dobré pouze pro jeden vstup do Dominikánské republiky pro počáteční období 60 dnů. Náklady na aplikace je 90 USD, nebo 90 € v eurozóně.

Rezidenční víza jsou schváleny Ministerstvem zahraničních věcí v Santo Domingu. Je-li vízum schválen, konzulát bude razítko pobytu vízum v pase žadatele. Soubor aplikace pak bude předán imigračním oddělením ke zpracování. Je vysoce žádoucí, aby žadatelé uchovávat kopii kompletního spisu žádosti o víza, včetně překladů a autentizace.

Během 30 dnů od jeho / jejím příchodu v Dominikánské republice, žadatel musí jít na oddělení imigrační s jeho / její cestovní pas k podpisu přihlášky, zaregistrujte otisky prstů a podrobit se potřebné lékařské testy.

Odhaduje se, že doba zpracování pro rezidenčních aplikacích bude trvat nejméně čtyři až šest měsíců ode dne, kdy žadatel podepíše přihlášku u imigračního oddělení.

Po schválení jeho / její aplikace jako rezident, bude žadatel obdrží dočasný nebo trvalý pobyt kartu a cédula de Identidad (občanský průkaz). V obou případech se obyvatelé musí držet aktuální pasy za všech okolností.

Přechodný pobyt je poskytována po dobu jednoho roku. Žádosti o obnovení musí být podána osobně ve lhůtě třiceti dnů před datem expirace. Dočasné obyvatelé mohou žádat o trvalý pobyt po 5 letech, během 45 dnů před datem vypršení jejich dočasného pobytu karty.

Žádosti řádně podané na imigrační úřad před června 1 2012, budou zpracovány podle starých pravidel, aniž by žadatel musel získat vízum k pobytu.

S trvalým pobytem je nutné obnovit jejich pobytu kartu po uplynutí jednoho roku; Následné karty může být obnovena každé čtyři roky, s výjimkou důchodců a CA Rentistas, který musí obnovit každé dva roky.

Po deseti letech bude trvalý pobyt se vydává konečné pobytu kartu, nepodléhá prodloužení.

Roční poplatek sídlo, však bude muset být ještě zaplacena.

Trvalý pobyt může požádat o občanství po dvou letech jako stálí obyvatelé.

Investoři a manželé státních dominikánských se mohou vztahovat po šesti měsících.

Je nezákonné, aby nerezidenti pracovat v DR. Zaměstnavatelé nebydlící pracovníků budou podléhat pokut. Nelegální pracovníci podléhají deportaci.

Výhody Získání Residency postavení v Dominikánské republice

Mnoho cizinců žijících v Dominikánské republice zpochybňují užitečnost získání statusu rezidenta vzhledem k laxní vymáhání imigračních zákonů Dominikánskou vládou. Ve skutečnosti, nicméně, cizinci, kteří získali své rezidence nyní velmi jednoznačné výhody oproti ilegální cizince, mezi nimi následující:

* Právní rezident může pracovat a podnikat legálně v Dominikánské republice; rezidentem nemůže.

* A rezident nemá přinést daně osvobodit jeho domácnosti, a to od kuchyňských spotřebičů, nábytku (článek 13 zákona # 146-00). Rezidentem musí zaplatit příslušné clo na toto zboží.

* A rezidentem nemůže žalovat Dominican Národní či právní bydlištěm u soudu, aniž by vyslání vazbu, obvykle poměrně vysoká. Právní rezident je osvobozen od tohoto požadavku.

* V případě dědictví, rezidentem příjemce musí zaplatit 50% příplatek o platných nemovitosti daní z; obyvatelé nejsou předmětem příplatku.

* Pro mnoho cizinců, kteří mají zájem v ne placení daní v jejich domovských zemích na výnos mimo svou domovskou zemi, je předpokladem pro získání statusu pobytu v jiné zemi.

* A rezident může vstoupit do Dominikánská republika bez nutnosti kupovat si turistickou kartu; rezidentem musí získat víza nebo koupit turistickou kartu.

Zdroj: Guzman Ariza, advokáti: www.drlawyer.com

Rychlé hledání: Vlastnosti

Klíčové slovo: -
Údaje o počasí na tlačítko OK.
CABARETE
27 ° C
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!