Μενού

Επιλέξτε γλώσσα

Αγγλικά Τσέχος Ολλανδός γαλλική γλώσσα Γερμανός ελληνικά Κρεόλ Αϊτής ιταλικός Νορβηγός ρωσικός ισπανικά Ουρντού

Κατοικία

residency-Small-300x201

RESIDENCY στη Δομινικανή Δημοκρατία, βάσει των νέων κανονισμών ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

"Alert: Νέα κατοικία και τη μετανάστευση ισχύοντες κανονισμούς αρχές Ιουνίου 1st 2012"

Από τον Ιούνιο 1, 2012, καθεστώς παραμονής στη Δομινικανή Δημοκρατία διέπεται από Μετανάστευσης Νόμο αρ 285-04 και Μετανάστευσης του κανονισμού αριθ 631-11. Οι αλλοδαποί υπήκοοι απαγορεύεται διά νόμου από την είσοδο του Δομινικανή Δημοκρατία για σκοπούς κατοικίας στις ακόλουθες περιπτώσεις:

1) Μεταδοτική ασθένεια που απειλεί τη δημόσια υγεία, με εξαίρεση, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όταν χρηματοδοτείται από συγγενείς που ζουν στο DR.

2) Ψυχική ασθένεια ή σωματικές αναπηρίες, με ορισμένες εξαιρέσεις.

3) Καταδίκη για ένα έγκλημα (ναρκωτικών, της εμπορίας ανθρώπων, της πορνείας, της τρομοκρατίας και άλλων σοβαρών αδικημάτων).

4) Προηγούμενη απέλασης χωρίς άδεια επανεισόδου ή απαγόρευση εισόδου στη χώρα. Οι ξένοι υπήκοοι που αναζητούν κατοικία στην πτώση Δομινικανή Δημοκρατία σε δύο κατηγορίες: α) εκείνοι που μπορούν να εφαρμοστούν αμέσως για μόνιμη κατοικία? και β) εκείνοι που πρώτα πρέπει να εφαρμόζονται για πρώτη φορά για προσωρινή κατοικία.

Οι ακόλουθοι αιτούντες μπορούν να εφαρμοστούν αμέσως για το καθεστώς του μόνιμου κατοίκου, χωρίς να χρειάζεται να αποκτήσει προηγουμένως προσωρινό καθεστώς παραμονής:

1) Οι επενδυτές τουλάχιστον USD 200,000 σε τοπικές επιχειρήσεις (συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων ζωνών και δημόσιες συμβάσεις) ή σε τοπικό χρηματοπιστωτικών μέσων.

2) Οι συνταξιούχοι με μηνιαία σύνταξη τουλάχιστον 1,500 δολάρια (συν USD 250 ανά συντηρούμενο).

3) Οι αιτούντες με μηνιαίο εισόδημα τουλάχιστον 2,000 δολάρια για πέντε χρόνια ή περισσότερο (rentistas).

4) Οι υποψήφιοι που σχετίζονται με Δομινικανών ή σε αλλοδαπούς με το καθεστώς του μόνιμου κατοίκου στο DR (σύζυγοι και παιδιά).

Η διαδικασία εφαρμογής είναι ουσιαστικά η ίδια τόσο για προσωρινή και μόνιμη κατοικία, με εξαίρεση κάποια επιπλέον έγγραφα που απαιτούνται μόνιμες εφαρμογές παραμονής. Το πρώτο βήμα είναι να υποβάλει αίτηση για βίζα παραμονής στο Δομινικανή Προξενείο πλησιέστερο στην κατοικία του αιτούντος. Δεν είναι πλέον δυνατόν να υποβάλει αίτηση για κατοικία μέσα από τη Δομινικανή Δημοκρατία, όπως συνήθως γίνεται πριν. Απαιτήσεις για την αίτηση θεώρησης είναι η ακόλουθη:

1) Εικόνες από τον αιτούντα
2) Πρωτότυπο διαβατήριο σε ισχύ για τουλάχιστον ένα παραμονή των 60 ημέρες στο DR.
3) Τα έγγραφα που δικαιολογούν τη χορήγηση της θεώρησης. Για παράδειγμα, σύμβαση εργασίας με μια εταιρεία Δομινικανή.
4) Ιατρικό πιστοποιητικό από τις υγειονομικές αρχές της χώρας της κατοικίας του αιτούντος.
5) Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου από τις αρχές της χώρας της κατοικίας του αιτούντος.
6) Φωτοτυπία της εθνικής ταυτότητας του αιτούντος, και, εάν ο αιτών διαμένει σε τρίτη χώρα, φωτοτυπία του / της κάρτας παραμονής της στην τρίτη χώρα.
7) Πιστοποιητικό γέννησης. Αν σε γλώσσα άλλη από την ισπανική, το πιστοποιητικό πρέπει να μεταφράζεται από έναν νομικό μεταφραστή και επικυρώνονται στο Προξενείο. Τόσο το πρωτότυπο και η μετάφραση στα ισπανικά πρέπει να υποβληθεί μαζί με την αίτηση.
8) Ληξιαρχική πράξη γάμου, εφόσον συντρέχει περίπτωση. Αν σε μια ξένη γλώσσα. Οι ίδιες απαιτήσεις για πιστοποιητικά γέννησης ισχύουν.
9) Εγγυητική επιστολή υπογράφεται από Δομινικανή ή μόνιμος κάτοικος του DR.
10) Τα έγγραφα που δικαιολογούν τη φερεγγυότητα του αιτούντος.

Ξενόγλωσσα δικαιολογητικά πρέπει να apostilled ή νομιμοποιηθεί στη Δομινικανή Προξενείο ανάλογα με τη δικαιοδοσία. Έγγραφα σε γλώσσα άλλη από την ισπανική πρέπει να είναι μεταφρασμένα από το προξενείο.

Νόμος Αρ 285 04-εντολές που τους αιτούντες κατοικίας πρέπει να λάβει τοπική ασφάλιση για την κάλυψη ιατρικών και τον επαναπατρισμό έξοδα. Ωστόσο, η απαίτηση αυτή έχει προσωρινά παραιτηθεί από το Τμήμα Μετανάστευσης. εφαρμογές Residency μπορεί να περιλαμβάνουν εξαρτώμενα άτομα, όπως ένα σύζυγο και τα παιδιά, με την προϋπόθεση ότι η κατάλληλη τεκμηρίωση επισυνάπτεται (πιστοποιητικά γέννησης, πιστοποιητικό γάμου, διαβατήρια, φωτογραφίες, κλπ).

Οι ποινικές πιστοποιητικά ρεκόρ απαιτείται μόνο των εξαρτώμενων από τη νόμιμη ηλικία.

Η θεώρηση παραμονής είναι καλό για μία μόνο είσοδο στη Δομινικανή Δημοκρατία για μια αρχική περίοδο 60 ημέρες. Το κόστος της εφαρμογής είναι 90 δολάρια, ή 90 € στη Ζώνη του Ευρώ.

Οι βίζες παραμονής εγκριθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών στο Σάντο Ντομίνγκο. Εάν η θεώρηση έχει εγκριθεί, το Προξενείο θα σφραγίσει τη θεώρηση παραμονής στο διαβατήριο του αιτούντος. Ο φάκελος υποψηφιότητας θα διαβιβασθεί στο Τμήμα Μετανάστευσης για την επεξεργασία. Είναι ιδιαίτερα σκόπιμο οι αιτούντες να κρατήσετε ένα αντίγραφο του πλήρους φακέλου της αίτησης θεώρησης, συμπεριλαμβανομένων των μεταφράσεων και authentications.

Εντός 30 ημέρες από την άφιξη του / της στη Δομινικανή Δημοκρατία, ο αιτών πρέπει να πάει στο Τμήμα Μετανάστευσης με το διαβατήριο του / της να υπογράψουν τα έντυπα των αιτήσεων, εγγραφείτε δακτυλικά αποτυπώματα και υφίστανται τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις.

Εκτιμάται ότι ο χρόνος διεκπεραίωσης των αιτήσεων διαμονής θα είναι τουλάχιστον μεταξύ τεσσάρων και έξι μηνών από την ημερομηνία του αιτούντος υπογράφει την αίτηση στο Τμήμα Μετανάστευσης.

Μετά την έγκριση της αίτησής του / της ως κάτοικος, ο αιτών θα λάβει μια προσωρινή ή μόνιμη κάρτα διαμονής και ένα cédula de identidad (εθνική ταυτότητα). Και στις δύο περιπτώσεις, οι κάτοικοι θα πρέπει να διατηρεί την τρέχουσα διαβατήριο ανά πάσα στιγμή.

Προσωρινή παραμονής χορηγείται για ένα έτος. Οι αιτήσεις για ανανέωση πρέπει να γίνει σε πρόσωπο εντός τριάντα ημερών πριν από την ημερομηνία λήξης. Προσωρινά διαμένοντες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μόνιμη κατοικία μετά 5 χρόνια, μέσα 45 ημέρες πριν από την ημερομηνία λήξης της προσωρινής κάρτας παραμονής τους.

Οι εφαρμογές σωστά κατατεθεί στο Τμήμα Μετανάστευσης πριν από τον Ιούνιο 1, 2012, θα υποβάλλονται σε επεξεργασία σύμφωνα με τους παλιούς κανόνες, χωρίς ο αιτών να χρειάζεται να αποκτήσουν κατοικία βίζα.

Οι μόνιμοι κάτοικοι πρέπει να ανανεώσει την κάρτα διαμονής τους μετά από ένα χρόνο? μετέπειτα κάρτες θα ανανεώνεται κάθε τέσσερα χρόνια, εκτός από τους συνταξιούχους και rentistas που πρέπει να ανανεώσει κάθε δύο χρόνια.

Μετά από δέκα χρόνια, οι μόνιμοι κάτοικοι θα πρέπει να εκδοθεί οριστική κάρτα παραμονής, δεν υπόκεινται σε ανανέωση.

Ετήσιο τέλος παραμονής, ωστόσο, θα πρέπει ακόμη να καταβληθεί.

Οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ιθαγένεια μετά από δύο χρόνια ως μόνιμοι κάτοικοι.

Οι επενδυτές και οι σύζυγοι υπηκόων Δομινικανής μπορεί να ισχύουν μετά από έξι μήνες.

Είναι παράνομο για μη κάτοικοι για να εργαστούν στο DR. Οι εργοδότες των μη μονίμους κατοίκους των εργαζομένων θα υπόκεινται σε πρόστιμα. Παράνομη εργαζόμενοι υπόκεινται σε απέλαση.

Πλεονεκτήματα της απόκτησης της ιδιότητας του Residency στη Δομινικανή Δημοκρατία

Πολλοί ξένοι που ζουν στη Δομινικανή Δημοκρατία αμφισβητούν τη χρησιμότητα της απόκτησης του καθεστώτος κατοίκου δεδομένης της χαλαρής επιβολής της νομοθεσίας περί μετανάστευσης από την κυβέρνηση Δομινικανή. Στην πραγματικότητα, όμως, οι αλλοδαποί που έχουν αποκτήσει κατοικίες τους έχουν πολύ σαφή πλεονεκτήματα σε σχέση με την παράνομη αλλοδαπός, μεταξύ των οποίων, τα ακόλουθα:

* Ένας νόμιμος κάτοικος μπορούν να εργαστούν και να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη Δομινικανή Δημοκρατία? ένα μη μονίμους κατοίκους δεν μπορεί.

* Ένας κάτοικος επιτρέπεται να φέρει σε αφορολόγητα είδη οικιακής χρήσης του, που κυμαίνονται από συσκευές κουζίνας, για τα έπιπλα (άρθρο 13 του Νόμου # 146-00). Ένα μη μονίμους κατοίκους πρέπει να καταβάλει επιβαλλόμενων δασμών επί των εμπορευμάτων αυτών.

* Ένα μη μονίμους κατοίκους δεν μπορεί να μηνύσει ένα Δομινικανή εθνικό ή νόμιμος κάτοικος στο δικαστήριο χωρίς την ταχυδρόμηση ένα δεσμό, συνήθως αρκετά υψηλό. Ένας νόμιμος κάτοικος απαλλάσσονται από την υποχρέωση αυτή.

* Σε περίπτωση κληρονομιάς, μια μη μονίμους κατοίκους δικαιούχος πρέπει να καταβάλει επιπλέον χρέωση 50% για τους ισχύοντες φόρους περιουσίας? οι κάτοικοι δεν υπόκεινται σε αυτήν την επιπλέον χρέωση.

* Για πολλοί ξένοι που ενδιαφέρονται για να μην πληρώνουν φόρους στις χώρες καταγωγής τους, σε εισόδημα εκτός της χώρας τους, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση του καθεστώτος διαμονής σε μια άλλη χώρα.

* Ένας κάτοικος μπορούν να εισέλθουν στην Δομινικανή Δημοκρατία, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε μια τουριστική κάρτα? μια μη μονίμους κατοίκους πρέπει να αποκτήσουν θεώρηση ή να αγοράσει ένα τουριστικό κάρτα.

Πηγή: Guzman Ariza, Δικηγόροι: www.drlawyer.com

Επιλέξτε γλώσσα

Αγγλικά Τσέχος Ολλανδός γαλλική γλώσσα Γερμανός ελληνικά Κρεόλ Αϊτής ιταλικός Νορβηγός ρωσικός ισπανικά Ουρντού

Γρήγορη Αναζήτηση: Ιδιότητες

Λέξη-κλειδί: -
OK Καιρός δεδομένων.
Cabarete
31 ° C
G|translate Your license is inactive or expired, please subscribe again!