Selecteer Taal

English Tsjechisch Dutch French German Grieks Haïtiaans Creools Italian Norwegian Russian Spanish Urdu

residentie

residency-Small-300x201

RESIDENCY in de Dominicaanse Republiek onder de nieuwe immigratievoorschriften

"Alert: Nieuwe residentie en immigratie geldende begin juni 1st 2012"

Beginnend juni 1, 2012, verblijfsstatus in de Dominicaanse Republiek wordt beheerst door Immigration Law No. 285-04 en Verordening nr 631 11-immigratie. Vreemdelingen zijn verboden door de wet van het invoeren van de Dominicaanse Republiek voor residency doeleinden in de volgende gevallen:

1) Besmettelijke ziekten bedreigend voor de volksgezondheid, met uitzondering, onder bepaalde voorwaarden, wanneer gesponsord door familieleden die in de DR.

2) Geestelijke ziekte of lichamelijke handicap, met bepaalde uitzonderingen.

3) veroordeling voor een misdrijf (drugs, mensenhandel, prostitutie, terrorisme en andere ernstige strafbare feiten).

4) Vorige deportatie zonder reentry vergunning of het verbod tot het betreden van het land. Vreemdelingen op zoek naar residency in de herfst Dominicaanse Republiek in twee categorieën: a) die van toepassing kunnen zijn onmiddellijk voor een permanente verblijfsvergunning; en b) diegenen die eerst moet eerst een aanvraag voor een tijdelijke verblijfsvergunning.

De volgende aanvragers kunnen onmiddellijk van toepassing voor een permanente verblijfsstatus zonder vooraf een tijdelijke verblijfsstatus te verkrijgen:

1) investeerders van ten minste USD 200,000 in lokale bedrijven (met inbegrip van de vrije zones en de overheid contracten) of in lokale financiële instrumenten.

2) Gepensioneerden met een maandelijks pensioen van minstens 1,500 USD (plus 250 USD per afhankelijk).

3) Kandidaten met een maandelijks inkomen van ten minste 2,000 USD voor vijf jaar of meer (Rentistas).

4) Aanvragers met betrekking tot Dominicanen of buitenlanders met een permanente verblijfsstatus in DR (echtgenoten en kinderen).

De aanvraagprocedure is in wezen hetzelfde voor zowel tijdelijke als permanente verblijfsvergunning, met uitzondering van enkele aanvullende documenten vereist een permanente verblijfsvergunning aanvragen. De eerste stap is om een ​​aanvraag voor een verblijfsvergunning visum naar de Dominicaanse consulaat het dichtst bij de aanvrager woonplaats. Het is niet langer mogelijk om een ​​aanvraag voor residency vanuit de Dominicaanse Republiek, werd gewoonlijk eerder gedaan. Eisen voor de visumaanvraag zijn de volgende:

1) Foto's van de aanvrager
2) Originele paspoort geldig is voor ten minste een verblijf van 60 dagen in de DR.
3) documenten voor de verlening van het visum. Bijvoorbeeld arbeidscontract met een Dominicaans bedrijf.
4) Medisch attest van de gezondheidsautoriteiten van het land van de woonplaats van de aanvrager.
5) Strafregister certificaat van de autoriteiten van het land van de woonplaats van de aanvrager.
6) Kopie van de identiteitskaart van de aanvrager en, indien de aanvrager woont in een derde land, fotokopie van zijn / haar verblijfsvergunning in het derde land.
7) Geboorteakte. Als in een andere taal dan het Spaans, moet het certificaat worden vertaald door een juridisch vertaler en geverifieerd op het Consulaat. Zowel het origineel en de vertaling in het Spaans moet worden ingediend bij de aanvraag.
8) huwelijksakte, indien van toepassing. Als in een vreemde taal. Dezelfde eisen voor geboorteakten van toepassing.
9) Brief van door een Dominicaan of een permanente inwoner van de DR ondertekende garantie.
10) documenten ter staving van de aanvrager solvabiliteit.

Buitenlandse documenten moeten worden apostille of gelegaliseerd in de Dominicaanse consulaat, afhankelijk van het rechtsgebied. Documenten in een andere taal dan het Spaans moet worden vertaald door het Consulaat.

Wet nr 285 04-mandaten dat vestiging aanvragers lokale verzekering moet krijgen tot medische en repatriëring kosten te dekken. Echter, deze eis is tijdelijk opgeheven door de Dienst Vreemdelingenzaken. Residency toepassingen kunnen zijn ten laste, zoals een echtgenoot en kinderen, op voorwaarde dat de juiste documentatie is aangesloten (geboorteakte, huwelijksakte, paspoorten, foto's, enz.).

Strafblad certificaten zijn alleen nodig ten laste van de wettelijke leeftijd.

De residency visum is goed voor slechts één binnenkomst in de Dominicaanse Republiek voor een eerste periode van 60 dagen. De kosten van de applicatie is 90 USD, of 90 € in de eurozone.

Residency visa worden goedgekeurd door het ministerie van Buitenlandse Zaken in Santo Domingo. Als het visum wordt goedgekeurd, zal het consulaat het ingezetenschap visum bij de aanvrager paspoort stempel. Het dossier wordt vervolgens doorgestuurd naar de Dienst Vreemdelingenzaken voor verwerking. Het is zeer aan te raden dat de aanvragers een kopie van de complete visumaanvraag dossier, inclusief vertalingen en legalisaties.

Binnen 30 dagen van zijn / haar aankomst in de Dominicaanse Republiek, moet de aanvrager naar de Dienst Vreemdelingenzaken met zijn / haar paspoort om aanvraagformulieren te ondertekenen, registreer vingerafdrukken en ondergaan de vereiste medische tests.

Er wordt geschat dat verwerkingstijd voor residency toepassingen ten minste vier tot zes maanden vanaf de datum van de aanvrager ondertekent de aanvraag bij de Dienst Vreemdelingenzaken.

Na goedkeuring van zijn / haar aanvraag als ingezetene, zal de aanvrager een tijdelijke of permanente verblijfsvergunning en een cédula de identidad (nationale identiteitskaart) te ontvangen. In beide gevallen moet bewoners huidige paspoort te allen tijde te houden.

Tijdelijke verblijfsvergunning is verleend voor één jaar. Aanvragen voor verlenging moet worden gedaan in persoon binnen dertig dagen voor de vervaldatum. Tijdelijke bewoners van toepassing kunnen zijn voor een permanente verblijfsvergunning na 5 jaar, binnen 45 dagen voor de vervaldatum van hun tijdelijke verblijfsvergunning.

De aanvragen correct gedeponeerd bij de DVZ vóór juni 1, 2012, wordt verwerkt onder de oude regels, zonder dat de aanvrager hoeven verblijfsvergunning visum te verkrijgen.

Permanente bewoners moeten hun verblijfsvergunning te verlengen na een jaar; daaropvolgende kaarten zullen worden verlengd om de vier jaar, met uitzondering van de gepensioneerden en Rentistas die om de twee jaar moeten vernieuwen.

Na tien jaar, zal permanente bewoners worden uitgegeven een definitieve verblijfsvergunning, niet te verlengen onderwerp.

Een jaarlijkse vergoeding residency, zullen echter nog moeten worden betaald.

Permanente bewoners van toepassing kunnen zijn voor burgerschap na twee jaar als permanente bewoners.

Investeerders en echtgenoten van de Dominicaanse onderdanen van toepassing kunnen zijn na zes maanden.

Het is illegaal voor niet-ingezetenen te werken in de DR. Werkgevers van niet-ingezeten werknemers zullen worden onderworpen aan boetes. Illegale werknemers onder deportatie.

Voordelen van het verkrijgen van Residency Status in de Dominicaanse Republiek

Veel buitenlanders die in de Dominicaanse Republiek in twijfel over het nut van het verkrijgen van ingezeten status die de lakse handhaving van de immigratiewetgeving van de Dominicaanse overheid. In feite echter buitenlanders die hun residenties hebben verkregen genieten van een zeer duidelijke voordelen ten opzichte van de illegale vreemdeling, onder hen, de volgende:

* Legaal kunnen werken en zaken doen legaal in de Dominicaanse Republiek; een niet-ingezeten niet.

* Een inwoner mag vrij zijn huishoudelijke artikelen, variërend van keukenapparatuur in belasting te brengen, om meubels (artikel 13 van Wet # 146-00). Een niet-ingezeten moet van toepassing zijn rechten te betalen op deze goederen.

* Een niet-ingezeten kan een Dominicaanse nationale of legaal niet vervolgen in de rechtbank, zonder het plaatsen van een obligatie, meestal vrij hoog. Een legaal is vrijgesteld van deze eis.

* In geval van vererving, moet een niet-ingezeten begunstigde een toeslag van 50% van de toepasselijke goed belasting te betalen; bewoners zijn niet onderworpen aan deze toeslag.

* Voor veel buitenlanders die geïnteresseerd zijn in het niet betalen van belasting in hun eigen land op inkomsten buiten hun eigen land, het is een voorwaarde om in een ander land verblijfsstatus te verkrijgen.

* Een inwoner kan de Dominicaanse Republiek in te voeren zonder dat u een toeristische kaart te kopen; een niet-ingezeten moeten een visum aanvragen of kopen van een toeristische kaart.

Bron: Guzman Ariza, Advocaten: www.drlawyer.com

Selecteer Taal

English Tsjechisch Dutch French German Grieks Haïtiaans Creools Italian Norwegian Russian Spanish Urdu

Snel zoeken: Properties

Trefwoord: -
Weergegevens OK.
CABARETE
31 ° C
G|translate Your license is inactive or expired, please subscribe again!