Velg språk

English Czech Dutch French German gresk haitian Creole Italian Norwegian Russian Spanish urdu

Residency

residency-Small-300x201

Bosted i Den Dominikanske Republikk UNDER den nye utlendings REGELVERK

"Alert: New bosted og innvandring forskrifter begynner juni 1st 2012"

Begynnelsen juni 1, 2012, oppholdsstatus i Den dominikanske republikk er underlagt Utlendings lov nr 285-04 og utlendingsforskriften No. 631-11. Utenlandske statsborgere er forbudt ved lov å komme inn i Den dominikanske republikk for residens formål i følgende tilfeller:

1) Smittsom sykdom truer folkehelsen, bortsett fra under visse krav, når sponset av slektninger som bor i DR.

2) Psykisk sykdom eller fysiske funksjonshemninger, med visse unntak.

3) Conviction for en forbrytelse (narkotika, menneskehandel, prostitusjon, terrorisme og andre alvorlige lovbrudd).

4) Forrige deportasjon uten reentry tillatelse eller forbud fra å komme inn i landet. Utenlandske statsborgere som søker oppholdstillatelse i Den dominikanske republikk faller i to kategorier: a) de som kan bruke umiddelbart for permanent oppholdstillatelse; og b) de som først må søke først for midlertidig bosted.

Følgende søkere kan gjelde umiddelbart for permanent oppholdsstatus uten å tidligere få midlertidig oppholdsstatus:

1) Investorene på minst 200,000 USD i lokale bedrifter (inkludert frisoner og offentlige kontrakter) eller i lokale finansielle instrumenter.

2) Pensjonister med en månedlig pensjon på minst 1,500 USD (pluss 250 USD per avhengig).

3) Søkere med månedlig inntekt på minst 2,000 USD i fem år eller mer (rentistas).

4) Søkere knyttet til dominikanerne eller utlendinger med permanent oppholdsstatus i DR (ektefeller og barn).

Søknadsprosessen er i hovedsak de samme for både midlertidig og permanent oppholdstillatelse, med unntak av noen ytterligere dokumenter som kreves i permanent bosted programmer. Det første trinnet er å søke om oppholdstillatelse visum på den Dominikanske konsulatet nærmest søkerens bosted. Det er ikke lenger mulig å søke om oppholdstillatelse fra i Den dominikanske republikk, som vanligvis ble gjort før. Krav til visumsøknaden er følgende:

1) Bilder av søkeren
2) Original pass som er gyldig i minst et opphold på 60 dager i DR.
3) Dokumenter som begrunner tildelingen av visumet. For eksempel, arbeidskontrakt med et dominikanske selskap.
4) Legeattest fra helsemyndighetene i landet av bosted av søkeren.
5) Vandels sertifikat fra myndighetene i bostedslandet av søkeren.
6) Fotokopi av den nasjonale ID av søkeren, og, dersom søkeren er bosatt i et tredje land, kopi av hans / hennes bosted kort i tredje land.
7) fødselsattest. Hvis du er i et annet språk enn spansk, må sertifikatet oversettes av en juridisk oversetter og autentisert på konsulatet. Både original og oversettelse til spansk må være innlevert sammen med søknaden.
8) Ekteskap sertifikat, hvis det er aktuelt. Hvis du er i et fremmed språk. De samme krav til fødselsattester gjelder.
9) Brev av garanti signert av en dominikanske eller fast bosatt i DR.
10) Dokumenter som begrunner søkerens soliditet.

Utenlandske dokumenter skal Apostilled eller legalisert i den Dominikanske konsulatet avhengig av jurisdiksjon. Dokumenter i et annet språk enn spansk må være oversatt av konsulatet.

Lov nr 285-04 mandater som bosted søkere må innhente lokal forsikring som dekker medisinske og hjemsendelse utgifter. Imidlertid har dette kravet blitt midlertidig frafalt av Utlendingsavdelingen. Residency programmer kan omfatte pårørende slike som ektefelle og barn, forutsatt at riktig dokumentasjon er vedlagt (fødselsattester, vigselsattest, pass, bilder, etc.).

Criminal Record sertifikater er kun nødvendig forsørges av myndig.

Den bosted visa er bra for bare én oppføring i den Dominikanske Republikk for en innledende periode på 60 dager. Kostnaden for programmet er 90 USD, eller 90 € i eurosonen.

Residency visum er godkjent av Utenriksdepartementet i Santo Domingo. Dersom visum er godkjent, vil konsulatet stemple bosted visum på søkerens pass. Søknaden filen vil da bli videresendt til Utlendingsavdelingen for behandling. Det er svært fornuftig at søkere beholde en kopi av den fullstendige visumsøknaden fil, inkludert oversettelser og godkjenninger.

Innen 30 dagene av hans / hennes ankomst i Den dominikanske republikk, må søkeren gå til Utlendingsavdelingen med hans / hennes pass til å signere søknadsskjemaer, registrere fingeravtrykk og gjennomgå de nødvendige medisinske tester.

Det er anslått at behandlingstiden for residency søknader vil være minst mellom fire og seks måneder fra datoen for søkeren signerer søknaden på Immigration Department.

Ved godkjenning av hans / hennes søknad som bosatt, vil søker motta en midlertidig eller permanent oppholdskort og en cédula de identidad (nasjonal ID). I begge tilfeller må beboerne holde dagens pass til alle tider.

Midlertidig opphold er innvilget for ett år. Søknad om fornyelse må gjøres i person innen tretti dager før utløpsdatoen. Midlertidige innbyggere kan søke om permanent oppholdstillatelse etter 5 år, innen 45 dager før utløpsdatoen for deres midlertidige bosted kortet.

Søknadene skal arkiveres ved Immigration Department før juni 1, 2012, vil behandles under de gamle reglene, uten at søkeren måtte skaffe bosted visum.

Fastboende må fornye etter ett år sitt bosted kort; påfølgende kortene vil være fornybar hvert fjerde år, med unntak for pensjonister og rentistas som må fornye hvert annet år.

Etter ti år, vil fastboende bli utstedt en definitiv bosted kort, ikke gjenstand for fornyelse.

En årlig bosted avgift, men vil fortsatt må betales.

Fastboende kan søke om statsborgerskap etter to år som fastboende.

Investorer og ektefeller av Den dominikanske statsborgere kan søke etter seks måneder.

Det er ulovlig for nonresidents å arbeide i DR. Arbeidsgivere av nonresident arbeidere vil være gjenstand for bøter. Illegale arbeidere er utsatt for deportasjon.

Fordeler med å skaffe oppholdsstatus i Den dominikanske republikk

Mange utlendinger som bor i Den dominikanske republikk spørsmålstegn ved nytten av å få bosatt status gitt lax håndheving av utlendingslovgivning ved dominikanske regjeringen. Faktisk, men utlendinger som har fått sine residenser liker veldig klare fordeler over ulovlig fremmed, blant dem er følgende:

* En juridisk bosatt kan jobbe og gjøre forretninger lovlig i Den dominikanske republikk, en nonresident kan ikke.

* En beboer har lov til å få inn skattefritt hans husholdningsartikler, alt fra hvitevarer til møbler (artikkel 13 of Law # 146-00). En nonresident må betale gjeldende toll på disse varene.

* En nonresident kan ikke saksøke en dominikanske statsborger eller en juridisk bosatt i retten uten å legge ut et obligasjonslån, vanligvis ganske høy. En juridisk bosatt er unntatt fra dette kravet.

* Ved arv, må en nonresident mottaker betale en 50% tilleggsavgift på gjeldende eiendom skatter; beboerne er ikke gjenstand for denne avgift.

* For mange utlendinger er interessert i å ikke betale skatt i hjemlandet på inntekt opptjent utenfor hjemlandet, er det en forutsetning for å få oppholdsstatus i et annet land.

* En innbygger kan gå inn i Den dominikanske republikk, uten å måtte kjøpe et turistkort; en nonresident må skaffe et visum eller kjøpe et turistkort.

Kilde: Guzman Ariza Advokat: www.drlawyer.com

Velg språk

Raskt søk: Properties

Søkeord: -
Værdata OK.
CABARETE
32 ° C
G|translate Your license is inactive or expired, please subscribe again!